Kompanija

Korporativni razvoj

Prekretnice u istoriji kompanije URSAPHARM

URSAPHARM, kao pouzdan partner u zdravstvenoj zaštiti u budućnosti će nastaviti da podržava pojedince sa ciljem aktivnog doprinosa očuvanju kvaliteta života.

Godina osnivanja 1974

Godina osnivanja URSAPHARM Arzneimittel GmbH. Kao distributivna kompanija za oftalmologiju (proizvode za negu očiju) postavljamo temelje za vodeću zdravstvenu kompaniju koja posluje širom Nemačke i širom sveta.

Razvoj proizvodnih kapaciteta 1976

URSAPHARM proširuje svoju paletu usluga. Razvoj inovativnog proizvodnog pogona za proizvodnju kapi za oči i masti za oči predstavlja dalju prekretnicu na putu ka uspehu.

Prvi savremeni objekat 1979

URSAPHARM optimizuje svoje proizvodne kapacitete. Pušteno je u rad savremeno postrojenje za proizvodnju čvrstih doznih oblika kao što su granule i tablete.

Proširenje farmaceutskog asortimana 1984

Pored proizvodnje proizvoda za negu očiju, konsolidujemo naš asortiman farmaceutskih proizvoda za oblast opšte prakse kao što su mineralni suplementi, elementi u tragovima, proizvodi za poboljšanje cirkulacije krvi i enzimi.

Bez konzervansa 1993

Sa inovativnim COMOD® sistemom, URSAPHARM omogućava da tečni oblici doziranja kao čto su kapi za oči budu sterilni tokom dugotrajne upotrebe, a bez dodavanja konzervansa.

Razvoj 3K® pumpe 1997

Razvoj 3K® pumpe poboljšava COMOD® sistem kao sistem kontejnera bez vazduha i od tada se pokazao posebno uspešnim u proizvodnji farmaceutskih i medicinskih proizvoda za nazalnu upotrebu

HYLO COMOD® 1999

Pojava medicinskog proizvoda HYLO COMOD® kapi za oči na tržištu bio je početni signal za razvoj čitave grupe preparata koji sadrže hijaluronsku kiselinu za lečenje suvog oka.

HYLO GEL® 2008

HYLO®-GEL je prvi medicinski proizvod za lubrikaciju očiju u Nemačkoj za koji se smatra da se može propisivati i naplaćivati kompanijama uz obavezno zdravstveno osiguranje. Ovom odlukom, Zajednički savezni komitet (Gemeinsame Bundesausschuss, G-BA) je potvrdio terapijsku neophodnost visokoviskoznih rastvora hijaluronske kiseline za lubrikaciju očiju. U isto vreme, G-BA je identifikovao odsustvo terapeutske alternative HYLO®-GEL-u.