Sistemi i proizvodnja

COMOD® sistem

COMOD® sistem – bezbedno rešenje za Vaše oči

Pre svega, kapi za oči treba da imaju dobru podnošljivost i da ne sadrže mikroorganizme kako bi zaštitile osetljive oči. Kapi za oči često sadrže konzervanse, kao što je benzalkonijum hlorid, kako bi se sprečila kontaminacija mikroorganizmima. Međutim, ovi aditivi nisu bezopasni: mogu izazvati alergije, otežati regeneraciju očnog tkiva i dodatno pojačati simptome suvih očiju.

Da bi se izbegao ovaj problem, URSAPHARM je razvila inovativni COMOD® sistem: naziv COMOD je skraćenica za Continuous MOno Dose i opisuje integrisani sistem primene bezvazdušnom pumpom. Održava tečnost sterilnom, kao i hermetički zatvorenom i na taj način omogućava potpunu sterilnost bez konzervansa bilo koje vrste. Sve kapi za oči u HYLO porodici se isporučuju u bočicama sa patentiranim COMOD® sistemom i stoga su bez konzervansa, imaju dug vek trajanja nakon otvaranja i mogu se precizno dozirati.

Doziranje kap po kap uz pomoć patentiranog COMOD® sistema.

Ovo je način kako COMOD® sistem funkcioniše: sterilnost bez dodatih konzervanasa

Naš inovativni COMOD® sistem doziranja je čisto mehanički. Tečnost sa unutrašnje strane je upakovana u fleksibilnu, hermetičku kesicu i ni u jednom trenutku ne dolazi u kontakt sa okolnim vazduhom. Kada se aktivira specijalni sistem pumpe, struja vazduha prolazi kroz prostor između unutrašnje kesice i zida posude da bi se izjednačio pritisak. Stvoreni negativan pritisak sve više i više povlači fleksibilnu unutrašnju kesicu. Na ovaj način, unutrašnja kesica ostaje zatvorena i tečnost je zaštićena od kontaminacije iz vazduha. Sadržaj ostaje sterilan tokom perioda upotrebe od 6 meseci – sve bez konzervansa.

Doziranje kap po kap uz pomoć COMOD® sistema

Pored toga, COMOD® sistem doziranja omogućava doziranje tačno jedne kapi po jednom hodu pumpe. To znači da sadržaj ide daleko. Svaka bočica sa sadržajem od 10 ml može da obezbedi najmanje 300 kapi. Sistem ventila precizno dozira izlazak tečnosti. Svaki put kada se koristi, dozirana kap je iste veličine tako da se proizvodi konstantan, pouzdan efekat.

COMOD® sistem ili monodozna bočica?

COMOD® sistem nudi više prednosti u poređenju sa kontejnerima sa jednom dozom, koji se proizvode za jednokratnu upotrebu. Visokokvalitetne COMOD® bočice imaju glatki vrh kapaljke. Nasuprot tome, otvaranje kontejnera za jednu dozu može stvoriti otvore za kapljice oštrih ivica koji povećavaju rizik od povrede ivice kapka ili oka. COMOD® sistem na taj način pruža dodatnu sigurnost za Vaše oči. COMOD® sistem takođe ima prednosti u pogledu životne sredine: U poređenju sa kontejnerima za jednu dozu, COMOD® bočice proizvode manje ambalažnog otpada.

Ovo je način kako da koristite COMOD® bočicu

COMOD® sistem je zaista lak i siguran za rukovanje. Saznajte više u odeljku pod naslovom „Upotreba kapi za oči“.

 

Icon video