Sistemi i proizvodnja

3K® sistem

Sprej za nos bez konzervansa– najsavremeniji sistem koji to omogućava

Dekongestivni sprejevi za nos brzo i lako čiste nos. Zbog toga su veoma popularni protiv prehlade i često se koriste. Ali mnogi proizvodi zapravo sadrže konzervanse kao što je benzalkonijum- hlorid, iako su oni već neko vreme kritikovani. Uloga konzervanasa je da ubijaju klice u lekovitim preparatima i tako održavaju mikrobiološki kvalitet rastvora nakon otvaranja višedozne posude. Međutim, benzalkonijum-hlorid može izazvati alergijske reakcije, kao što su otok, crvenilo i svrab. Zbog toga bi potrošači radije trebalo da se okrenu sprejevima za nos bez konzervanasa.

3K® sistem čini konzervanse suvišnim

Kompletan asortiman hysan® sprejeva za nos ne sadrži nikakve konzervanse. Ovo je omogućeno tehničkom inovacijom: 3K® sistem je najsavremeniji sistem primene za ispuštanje tečnih medicinskih preparata koji sadržaj održava trajno sterilnim. Dakle, upotreba konzervanasa kao što je benzalkonijum-hlorid je suvišna. Srce 3K® sistema je takozvana NON- AIRLESS pumpa koja pouzdano sprečava kontaminaciju sadržaja kontejnera.

Kako 3K® sistem funkcioniše?

U prošlosti 3K® sistem je dokazao svoju vrednost pretežno kao kontejner za rastvore za nazalne aplikacije (sprejevi za nos). Proizvođač URSATEC je razvio svoj specijalni sistem za prskanje tako da klice ne mogu da uđu u rastvor. A to je upravo kako to funkcioniše: ugrađeni ventil sprečava da eventualno kontaminirana tečnost se vrati nazad posle prskanja. Suština toga je, vazduh koji teče nazad se čisti pomoću posebne filter matrice, koja sadrži efikasnu kombinaciju materijala za filtriranje apsorptivnih materijala i srebra. Generalno, potrošači bi trebalo, kako god, uvek da se pridržavaju najbolje do datuma isteka i da odlažu sprej nakon isteka roka trajanja ili roka trajanja nakon prvog otvaranja.

Zato, ako potrošačima treba sprej za rinitis ili sprej za vlaženje suve sluzokože nosa bez konzervansa imaju pogodan proizvod dostupan iz opsega hysan®: hysan® baby, hysan® care spray, hysan® hyaluronic spray i hysan® nasal ointment . Svi se isporučuju potpuno bez konzervansa zahvaljujući vrhunskom 3K® sistemu.

Sve prednosti na prvi pogled

Ovde možete videti sve prednosti URSAPHARM proizvoda bez konzervansa u pouzdanom 3K® sistemu:

  • Bez konzervansa obezbeđuje sterilnost
  • Rok upotrebe 6 meseci nakon otvaranja
  • Tačnost doziranja
  • Odlična podnošljivost

Sistem budućnosti u Evropi i širom sveta

Potrošači obraćaju više pažnje na sastojke svojih proizvoda i selektivniji su u izboru kako bi sprečili moguće rizike od alergija. Zbog toga sprejevi za nos bez konzervansa imaju odlučujuću konkurentsku prednost. 3K® sistem daje veliki doprinos tome da sprejevi za nos budu podnošljiviji i sigurni za upotrebu. Zato će ova inovacija značajno oblikovati budućnost nazalnih sprejeva u Evropu i širom sveta.