hysan® zdravlje za Vaš nos

hysan® hyaluronic spray

hysan® hyaluronic spray – tretman za suve noseve

Uticaji okoline kao što su suvi vazduh u zatvorenom prostoru, dim, prašina, vetar, hladnoća ili obična prehlada izazivaju suvoću sluzokože nosa. Zbog nedostatka vlage, stvarni zadatak ovlaživanja i čišćenja udahnutog vazduha više nije adekvatno ispunjen. Zaštitni film koji oblaže unutrašnjost nosa gubi svoju celovitost i nos postaje podložniji opasnosti od patogena.

hysan® hyaluronic spray – jača i održava prirodnu odbranu nosne sluzokože

Dovoljno vlažna nosna sluzokoža može pravilno da funkcioniše u takvim uslovima. Opremljena je cilijama, cilija se kreće napred-nazad sa vremenskim zakašnjenjem. Ovo pomera sloj sluzi u grlo, gde se guta zajedno sa česticama i patogenima zarobljenim u gel sloju, a zatim se neutrališu u želudačnoj kiselini. Na taj način, unutrašnji deo nosa je trajno oslobođen prljavštine i zagađivača (mukocilijarni klirens). Drugi način uklanjanja virusa i bakterija iz organizma je: kijanjem, duvanjem nosa ili kašljanjem.

Ako nosna sluzokoža nema dovoljno vlažnosti, patogeni lako prodiru u nju, pošto prirodna zaštitna barijera nije dovoljno prisutna ili uopšte nije prisutna. Intenzivno hidratantno vlaženje omogućava da zaštitni film nosne sluzokože ostane netaknut, čime se pospešuje otpornost nosa.

hysan® hyaluronic spray – intenzivno vlaži i štiti nosnu sluzokožu

Prirodna hijaluronska kiselina je posebno pogodna za vlaženje nosa. Ova supstanca, koja se proizvodi prirodno u organizmu, vezuje velike količine vode, odlično se vezuje za nosnu sluzokožu i formira dugotrajan zaštitni film.

  • Sa prirodnom, hidratantnom hijaluronskom kiselinom
  • Veoma se dobro podnosi, jer ne sadrži konzervanse
  • Rok trajanja: 6 meseci nakon otvaranja
  • Pogodan je za decu, kao i za trudnice i dojilje

hysan® hyaluronic spray PZN Rok upotrebe nakon prvog otvaranja Uputstvo za čuvanje:
20 ml 13947008 6 meseci Čuvati na temperaturi do 25°C
Molimo Vas da pažljivo pročitate uputstvo za upotrebu u kutiji, jer sadrži važne informacije o korišćenju ovog medicinskog sredstva. URSAPHARM Arzneimittel GmbH, Industriestraße 35, 66129 Saarbrücken.


Slika pakovanja (verzija za štampanje)

Važna napomena:

Naši farmaceutski proizvodi su predmet stalnog razvoja. Za informacije u vezi sa proizvodom pročitajte uputstvo za upotrebu.

Drugi proizvodi