HYLO®

HYLO-CARE

HYLO-CARE
Lubrikacija i terapeutska nega u jednom

Suve oči izazivaju stres ćelija naših očiju

Nedovoljna proizvodnja suza ili promena u njihovom sastavu utiče na ćelije rožnjače i konjunktive. Dolazi do oštećenja ili izumiranja tih ćelija zbog nedostatka hranljivih materija i kiseonika. Ista situacija može se desiti nakon operacije oka ili povrede očne površine. Svi slučajevi dovode do crvenila, pečenja ili svraba očiju ili bolnog osećaja stranog tela.

Ove okolnosti zahtevaju intenzivnu terapijsku negu

Lečenje iritirane površine oka zahteva intenzivno vlaženje, kao i brzu regeneraciju oštećenog tkiva. HYLO-CARE sadrži prirodni, endogeni natrijum hijaluronat, koji je prikladan kao dugotrajni, intenzivni lubrikant za oči. Zbog svoje hemijske strukture, natrijum hijaluronat vezuje i zadržava višestruko veću molekularnu težinu vode u odnosu na sopstvenu molekularnu težinu. Savršeno prijanja na površinu oka i formira ujednačen i stabilan film koji održava vlažnost očiju. Pored toga, HYLO-CARE sadrži supstancu dekspantenol, takođe poznatu kao provitamin B5, koja deluje kao dodatni lubrikant. Zbog toga imamo uslove za brzi oporavak povređene rožnjače.

Bez konzervansa i fosfata u patentiranom COMOD® sistemu

Konzervansi, koji su dizajnirani da spreče kontaminaciju kapi za oči tokom skladištenja i upotrebe, mogu uticati na prirodni suzni film i oštetiti ćelije površine oka. Štaviše, mogu izazvati reakcije netolerancije¹. Moderne veštačke suze su stoga bez konzervansa. Ovo se takođe odnosi na HYLO-CARE, jer je obezbeđen u patentiranom višedoznom COMOD® sistemu koji na jedinstven način, sprečava kontaminaciju svog sadržaja.

Fosfati koji se široko koriste u kapima za oči takođe mogu imati štetan uticaj na već oštećenu rožnjaču². Vezivanje fosfata za kalcijum, koji se oslobađa iz oštećenih ćelija rožnjače, može dovesti do stvaranja teško rastvorljivih kalcifikata koji mogu trajno oštetiti vid. Zbog toga kapi za oči koje se koriste na suvoj i oštećenoj površini oka ne bi trebalo da sadrže fosfate. HYLO-CARE ne sadrži fosfate i stoga ne predstavlja rizik od kalcifikacije rožnjače.

HYLO-CARE: Intenzivna nega zahvaljujući natrijum hijaluronatu i dekspantenolu

  • Kapi za oči koje sadrže dekspantenol i 0,1% natrijum hijaluronat koje se nalaze u COMOD® sistemu
  • Vraća prirodnu zaštitnu barijeru rožnjače
  • Poboljšano zarastanje rana zbog lubrikantnih svojstava dekspantenola
  • Dnevna nega koja ne zamagljuje vid
  • Bez konzervansa i fosfata
  • Kompatibilan sa kontaktnim sočivima

HYLO-CARE: Kada je potrebna intenzivna nega očiju, a masti za oči nisu opcija!

HYLO-CARE PZN Rok trajanja nakon otvaranja Uputstvo za čuvanje
10 ml kapi za oči 3754426 6 meseci Čuvati na temperaturi do 25°C


¹ Izveštaj međunarodne radionice o suvom oku (DEVS); Očna površina, 2007 (5); br.2
² Bilten BfArM & PEI zur Arzneimittelsicherheit (Bilten za bezbednost lekova) 2013; 1: 7-12

 

Slika pakovanja (verzija za štampanje)

Važna napomena:

Naši farmaceutski proizvodi su predmet stalnog razvoja. Za informacije u vezi sa proizvodom pročitajte uputstvo za upotrebu.