HYLO®

HYLO-GEL

HYLO-GEL
Intenzivna terapijska nega za suve oči

Kada suve oči postanu mučenje

Sindrom suvog oka je izazvan nedovoljnom proizvodnjom suznog filma ili promenom njegovog sastava. Očni lekar je potreban da bi se utvrdio osnovni uzrok. U teškim slučajevima, suve oči mogu dovesti do značajnog pogoršanja kvaliteta života, jer je bolest praćena simptomima kao što su veoma crvene i konstantno bolne oči.

Visok stepen viskoznosti poboljšava kvalitet života

Lečenje teških, hronično suvih očiju mora da obezbedi intenzivno i trajno vlaženje površine oka. Samo veoma viskozne kapi za oči, koje se zbog toga zadržavaju znatno duže na površini oka, mogu garantovati dugotrajno vlaženje. Natrijum hijaluronat izuzetno visokog kvaliteta koji se koristi u proizvodu HYLO-GEL savršeno je prikladan za ovaj zadatak. U kombinaciji sa izrazitim svojstvima supstance dovoljna je koncentracija od 0,2% da bi se dobile kapi za oči izuzetno visokog viskoziteta. Međutim, bez obzira što HYLO-GEL skoro da ima gel konzistenciju, on ne smeta oku u normalnoj funkciji vida.

Bez konzervansa i fosfata u patentiranom COMOD® sistemu

Konzervansi, koji su dizajnirani da spreče kontaminaciju kapi za oči tokom čuvanja i upotrebe, mogu uticati na prirodni suzni film i oštetiti ćelije površine oka. Štaviše, mogu izazvati reakcije netolerancije¹. Moderne veštačke suze su stoga bez konzervansa. Ovo važi i za HYLO-GEL, jer se nalazi u patentiranom višedoznom COMOD® sistemu koji na jedinstven način sprečava kontaminaciju svog sadržaja.

Fosfati koji se široko koriste u kapima za oči takođe mogu imati štetan uticaj na već oštećenu rožnjaču². Vezivanje fosfata za kalcijum, koji se oslobađa iz oštećenih ćelija rožnjače, može dovesti do stvaranja teško rastvorljivih kalcifikata koji mogu trajno oštetiti vid. Zbog toga kapi za oči koje se koriste na suvoj i oštećenoj površini oka ne bi trebalo da sadrže fosfate. HYLO-GEL je bez fosfata i stoga ne predstavlja rizik od kalcifikacije rožnjače.

HYLO-GEL: visoki viskozitet za tešku formu suvih očiju

  • Kapi za oči koje sadrže 0,2% natrijum hijaluronata koje se nalaze u COMOD® sistemu
  • Značajno viskoznije kapi za oči koje garantuju dugotrajno vlaženje bez narušavanja normalne funkcije oka
  • Jedinstven po svojoj efikasnosti i bez terapijske alternative
  • Jedinstvena efikasnost
  • Bez konzervansa i fosfata
  • Kompatibilan sa kontaktnim sočivima

HYLO-GEL: Jedinstven po svojoj efikasnosti i bezbednosnom profilu, zvanično potvrđen u Nemačkoj!³

HYLO-GEL PZN Rok trajanja nakon otvaranja Uputstvo za čuvanje
10 ml kapi za oči 06079422 6 meseci Čuvati na temperaturi do 25°C


¹ Izveštaj međunarodne radionice o suvom oku (DEVS); Očna površina, 2007 (5); br.2

² Bilten BfArM & PEI zur Arzneimittelsicherheit (Bilten za bezbednost lekova) 2013; 1: 7-12

³ Nemački savezni zajednički komitet (G-BA): Aneks V odeljku J smernica o prepisivanju lekova

 

Slika pakovanja (verzija za štampanje)

Važna napomena:

Naši farmaceutski proizvodi su predmet stalnog razvoja. Za informacije u vezi sa proizvodom pročitajte uputstvo za upotrebu.