HYLO®

HYLO-COMOD

HYLO-COMOD
Klasika među tretmanima suvog oka

Suze su mnogo više od vode…

U suštini, suzni film koji pokriva površinu oka ima prilično komplikovanu strukturu. Krajnji tanki lipidni sloj usporava isparavanje vodene faze ispod. Vodena faza igra važnu ulogu u snabdevanju površine oka kiseonikom i hranljivim materijama. Ravnomernu raspodelu suznog filma preko oka obezbeđuje treći sloj, odnosno sloj mucina, koji je u direktnom kontaktu sa rožnjačom i konjunktivom (slika 1).

  1. Površinski lipidni sloj
  2. Vodena faza
  3. Sloj mucina
  4. Površina rožnjače kada se naruši integritet suznog filma

Nedovoljna produkcija suznog filma ili promena njegovog sastava znači da suzni film više ne može da formira kontinualni sloj, odnosno da se raspada (slika 2). Kao posledica toga, ćelije površine oka su lišene kiseonika i hranljivih materija što dovodi do oštećenja ćelija koje zauzvrat izaziva svrab, peckanje i osećaj stranog tela. Ovi simptomi su često praćeni bolom. U uznapredovaloj fazi suvog oka mogu dovesti do oštećenja rožnjače i konjunktive.

Natrijum hijaluronat obezbeđuje optimalnu vlažnost i lubrikaciju

Endogeni natrijum hijaluronat koji se prirodno stvara u organizmu je prikladan za dugotrajnu, intenzivnu lubrikaciju očiju. Zbog svoje hemijske strukture, natrijum hijaluronat vezuje i višestruko zadržava svoju težinu u vodi. Savršeno prijanja na površinu oka i formira ujednačen i stabilan film koji održava oči vlažnim.

Bez konzervanasa i fosfata u patentiranoj COMOD® bočici

Konzervansi, koji služe da spreče kontaminaciju kapi za oči tokom skladištenja i upotrebe, mogu uticati na prirodni suzni film i oštetiti ćelije površine oka. Štaviše, mogu izazvati reakcije netolerancije¹. Moderne veštačke suze su stoga bez konzervanasa. Ovo se takođe odnosi i na HYLO-COMOD, jer se nalazi u patentiranom višedoznom COMOD sistemu koji na jedinstven način sprečava kontaminaciju svog sadržaja.

Fosfati koji se široko koriste u kapima za oči takođe mogu imati štetan uticaj na već oštećenu rožnjaču². Vezivanje fosfata za kalcijum, koji se oslobađa iz oštećenih ćelija rožnjače, može dovesti do stvaranja teško rastvorljivih kalcifikacija koje mogu trajno da oštete vid. Zbog toga kapi za oči koje se koriste na suvoj i oštećenoj površini oka ne bi trebalo da sadrže fosfate. HYLO-COMOD je bez fosfata i stoga ne predstavlja rizik od kalcifikacije rožnjače.

HYLO-COMOD : dokazan više od milion puta

  • Kapi za oči koje sadrže 0,1% natrijum hijaluronat pakovane u COMOD® bočici
  • Kompatibilan sa kontaktnim sočivima
  • Bez konzervanasa, sa citratnim puferom i bez fosfata
  • Veoma ekonomičan tretman, niski troškovi lečenja.

HYLO-COMOD PZN Rok trajanja nakon otvaranja Uputstvo za čuvanje
10 ml kapi za oči 00495970 6 meseci Čuvati na temperaturi do 25°C


¹ 2007 Report of the international Dry Eye Workshop (DEWS); The Ocular Surface, 2007 (5); No.2
² BfArM & PEI Bulletin zur Arzneimittelsicherheit 2013; Ausg. 1: 7-12

Slika pakovanja (verzija za štampanje)

Važna napomena:

Naši farmaceutski proizvodi su predmet stalnog razvoja. Za informacije u vezi sa proizvodom pročitajte uputstvo za upotrebu.